Træindustrien

Vi kender branchen - det gør vores forhandlere også 

 

Siden JKF blev grundlagt for mere end 50 år siden, har vi samarbejdet med træindustrien om at levere komplette serier af højkvalitets­komponenter til procesudsugning. Det være sig filtre, cykloner, sluser, rustfri rør, standard rør, ventilatorer, specialprodukter og tilbehør.

Dermed kender vi om nogen branchens grundlæggende krav og behov til vores produkters funktionalitet, og naturligvis lovgivningen på området.

Det er, uanset om det er udstyr til det lille snedkerværksted, det mellemstore byggemarked eller til den store internationale møbelfabrikant.

Samme erfaring har vores professionelle netværk af håndplukkede forhandlere, der leverer individuelle og kundetilpassede ventilations- og udsugningsløsninger, som sikrer ren luft til glæde for medarbejdere, miljøet, sikkerheden og maskinernes stabilitet i produktionen. 

Træstøv giver dårligt arbejdsmiljø – ren luft øger effektiviteten

Når der arbejdes med træ, kan der opstå store mængder af træstøv i varierende partikelstørrelser.

De mindste partikler fra blandt andet pudsning og slibning har en udpræget tendens til at bevæge sig rundt i lokalet med luftstrømmene. De udtørrer og irriterer medarbejdernes slimhinder, øjne, hud og luftveje.

Det går ud over arbejdsmiljøet, og medfører et betydeligt ubehag for medarbejderne. Resultatet bliver øget fravær på grund af sygdom, og dermed nedsat effektivitet i virksomheden.

Med udgangspunkt i den gældende arbejdsmiljølovgivning leverer vi – i samarbejde med vores forhandlere – effektive, kundetilpassede udsugnings- og ventilationssystemer målrettet træindustriens udfordringer og specifikke krav.

Udbyttet er en unik kombination af godt arbejdsmiljø, bæredygtighed, bedre produkter og en positiv afsmitning på virksomhedens bundlinje.

Minimér risikoen for eksplosion og driftsstop

JKF har gennem mange år været førende inden for eksplosionssikring. Med indførelsen af det europæiske ATEX-direktiv i arbejdsmiljøsammenhæng er der sat yderligere fokus på området.

ATEX er en forkortelse af ”ATmosphère EXplosif”, som omhandler sikringssystemer og sikkerhedsmateriel, der bruges i en eksplosionsfarlig atmosfære (gas eller støv).

ATEX-direktivet gælder således også i træ­industrien, hvor det behandler træstøv på linje med brændbare gasser. Her spiller de rette udsugnings- og ventilationssystemer en afgørende rolle.

Samtidig betyder mindre støv i produktionen også en langt mere stabil maskinpark, hvilket minimerer driftsstop, der ofte kan have store økonomiske konsekvenser.

En komplet produktserie, der afspejler sig på bundlinjen

JKF’s produktserier omfatter filtre, filterposer, rustfri rør, cykloner, sluser, standard rør, ventilatorer, specialprodukter og andet tilbehør, der alle bruges til procesudsugning.

Produkterne er nøje tilpasset vores kunders krav, og vi kan levere både store og små løsninger og i flere forskellige prisklasser.

Ens for alle vores produkter er fokus på sikkerhed, miljø, støj, ydeevne, virkningsgrad, omkostningsreduktion og energiforbrug.

Sammen med en konkurrencedygtig tilbagebetalingstid af den samlede investering har de således en direkte positiv effekt på virksomhedens bundlinje.

Desuden er alle vores produkter opbygget således, at de ikke kun kan anvendes i en samlet JKF-løsning, men også kan anvendes og bygges sammen med andre fabrikater.

JKF sørger naturligvis for dokumentation for stort set alle processer og produkter – blandt andet via en lang række ISO-certificeringer.